Det finns många anledningar att välja bergvärme. Förr var det ett måste att värma upp huset med olja, ved eller el, men idag finns det fler miljövänliga alternativ. Bergvärme Stockholm är miljövänligt eftersom bergvärmepumpen utvinner solenergin i marken.

Så klart är det svårt att säga om bergvärme är den bästa miljövänliga värmekällan, det beror ju på olika faktorer. Men det finns ändå flera fördelar med att installera bergvärme. Så kanske det är något du ska fundera på att göra?

Fördelar med bergvärme

En stor fördel är att bergvärme är oberoende av väder. Det gör att du kan installera det var i Sverige du än bor. Sedan så har en bergvärmepump en livslängd på 20-30 år. Det är alltså en väl värd investering att göra. Sedan är den i stort sett underhållsfri med. 

En annan bra grej är att bergvärme kräver ingen stor yta. Det hål som borras är oftast inte mer än 15 cm i diameter.

Bergvärme är även bra för miljön då det är en minimal påverkan på den om du har detta. Det eftersom att  bergvärme inte kräver någon typ av förbränning, utan endast drivs av elektricitet. Det gör att den sparar på naturens resurser. Bergvärme minskar markant utsläppen av kväveoxid, kolväte och koldioxid i jämförelse med värmesystem som hämtar energi ut fossila bränslen.

Om du vill så kan du ju även installera solceller så att du blir självförsörjande på el. Då kan du producera egen el för att hålla gång värmepumpen.

2 Apr 2020