Att söka jobb är inte alltid så enkelt som det låter, så det kan vara bra att ta till dig lite tips kring det. Om du söker rekrytering Malmö för dig företag, så kan du kolla in Skillu. 

Du som vill få komma på intervju hos en rekryterare, du bör söka jobb du vet passar dig och som du vet att du har rätt meriter för. Om du söker flera jobb, skriv nytt personligt brev för varje ansökan och ha inte ett standard du skickar till alla. Uppdaterat CV är även det bra att.

Söka jobb

När du ska söka jobb, begränsa dig inte till att bara söka hos stora företag eller bara via Arbetsförmedlingen. Sök hos mindre företag och även via andra jobbsökartjänster. Håll din ansökan kort och koncis.  Den som läser den lägger oftast en mycket kort tid på varje ansökan den får in. Så det är bra att sticka ut i mängden. Korrekturläs innan du skickar, så det inte finns en massa stavfel i den. 

Innan du söker, läs jobbannonsen mycket noga. Det gäller att följa de  instruktioner som anges av arbetsgivaren. Det kan handla om att arbetsgivaren vill att särskilda handlingar så som betyg, intyg, registerutdrag eller annat skall skickas med i ansökan. Ta även bara med relevanta saker i din ansökan.

Du bör se till att ha flera relevanta referenser med samt ett bra personligt brev. Håll ett positivt tonläge i ansökan samt se till att framhålla dina egenskaper. 

14 May 2021