Kanske du har hört talas om så kallade vattenlekplatser? Men vad är då en vattenlekplats? Det är något som har börjat komma allt mer och mer och man kan säga att det är en slags lekplats, men där man har fokuserat på att använda vatten i en massa former. Sedan finns det även naturlekplatser att gå till.

Barn gillar ju att leka med vatten på olika sätt. Det är ju många som genom åren har roat sig med att leka vattenkrig, springa genom vattenspridare och så vidare. Om man bor i stan är det inte alltid lätt att ha dessa vattenlekar hemma. Då är det ju bra att kunna bege sig till en vattenlekplats!

Lek med vatten

Det finns ett företag som heter Vortex och de har skapat dessa olika vattenlekplatser. 

os Vortex Sverige tar vi det på största allvar att designa en vattenlekplats för barnen. De arbetar tillsammans med landskapsarkitekter, designers, projektledare och andra specialister. Allt för att försäkra sig om att de designar en vattenlekplats med maximalt lekvärde och möjlighet till lärande.

Vortex utformar alla sina olika produkter med vissa begrepp i åtanke. Bland annat har de skapat lekmoduler där barnen kan leka med vatten inspirerat av naturen. På det sättet gör de en vattenlekplats till ett lekfullt ställe för barn i alla åldrar och på olika utvecklingsnivåer.

Har ni kanske turen att ha en sådan här lekplats med vatten nära er? Om inte, hör med kommunen om det inte går att bygga en!

14 Mar 2022