Kanske du har märkt av att dina fönster läcker ut värme, eller drar in kyla? Det kan kanske vara läge att göra ett fönsterbyte då! Det är inte alltid det lättaste att veta vad för fönster du bör satsa på. Det hela har llite med hur du bor. Är det ett hus, eller i en lägenhet i en brf, eller hyr du? Om du hyr så är det  hyresvärden du ska prata med. I huset är det du som bestämmer och i en brf kan det vara så att du måste tala med föreningen först.

När du ska byta fönster, kolla gärna in Fönsterfabriken i Trelleborg. De har många bra fönster att välja mellan. De fönster du väljer, se till så att de passar in i ditt hus, så att du inte köper moderna fönster till ett sekelskiftshus till exempel.

Hitta bra fönster

De tre vanligaste fönstren idag, det är trä, aluminium och PVC. Ser man till träfönster så är de rätt billiga att köpa, de passar de flesta hus och går att måla i de flesta färger. Dock kräver de en hel del underhåll.

När det då gäller aluminiumfönster, så är de hållbara och står emot väder och vind, de är i stort sett underhållsfria och de har en god isoleringsförmåga. De är dock dyrare än träfönster.

När det gäller pvc fönster, så kostar de minst, de har god isoleringsförmåga, håller länge, står emot väder och vind och är underhållsfria.

25 Apr 2022