Små och medelstora företag har en sak gemensamt och det är att de ofta kämpar för att växa. De kan ha fantastiska affärsidéer och en sund affärsplan, men ändå är det något som gör att de inte tar klivet framåt och växer i den takt de borde. Kanske har just du upplevt samma sak? Här tänkte jag tipsa lite om vad du kan göra för att ge ditt företag en extra "boost". 

1. Se till att du syns

Det låter som en självklarhet, men är inte alltid så enkelt. Skapa en bra hemsida som underhålls kontinuerligt, och se till att skaffa konton på sociala medier. Tänk också på att hög aktivitet på olika forum gör att folk ser ditt företagsnamn ofta, och du kommer då at få fler besök. 

2. Ha en seriös framtoning

Det duger inte att ha affärsmöten iförd ett par mjukisbyxor och ett linne. Det kanske är det du känner dig mest bekväm i, men en investerare eller en kund kommer med 100% säkerhet att backa undan. Samma sak gäller dina lokaler. Snygga och väl anpassade kontorslokaler ger ett bra intryck, och ett möte på ett kontor ger dig fler framgångar än om ni sitter i ditt vardagsrum. Behöver du nya lokaler? Kolla in https://fastmera.se/ där du finner många olika typer av lokaler.  

3. Ge inte upp

Det ÄR trögt i början, nästan samtliga företagare kan intyga detta. Men genom att vara ihärdig och jobba på så kommer du att lyckas så småningom. Har du en rejäl buffert med pengar på kontot så kan du leva med att inte gå med vinst första året. 

7 Aug 2019