Är det så att du letar efter jobb? Idag går det att söka jobb på en massa olika sätt. Förr var det mest till Arbetsförmedlingen man vände sig, men tack vare internet och olika anställningsformer så går det idag att söka på flera olika sätt. Det går även att hitta jobb på olika sätt och inom olika branscher. Du kan jobba som gig manager, som heltidsanställd, som resurs, som deltidare och så vidare. 

För att ha chansen att få ett jobb så måste du dock få en intervju. För att få en intervju, så gäller det att du har ett bra CV och ett bra personligt brev. 

Skriv bra CV och personligt brev

Du bör ha ett väl uppdaterat CV. Det ska innehålla dina tidigare arbeten och utbildningar på ett till två A4-sidor. Det gäller att du på ett bra sätt ser till att komprimera ditt yrkesliv och erfarenheter och förpacka dem i ett lättöverskådligt, attraktivt dokument.  Dessutom, alltid se till att det är uppdaterat och aktuellt. När dete gäller personligt brev, skriv alltid ett nytt, inför varje jobb du söker. Ha inte ett enda som du skickar till alla. Ditt personliga brev ska inte heller vara allt för personligt. Skriv om varför du söker jobbet och varför du passar för just det arbetet du söker.

Hitta jobb på olika sätt

Det finns idag andra sätt att jobba på än det traditionella. Du kan frilansa, jobba som gig manager, som konsult eller på uppdrag. 

12 May 2020