Hos Nordendäck kan du snabbt, enkelt och smidigt beställa nya sommardäck som är lagliga att köra på. Har du sommardäck på som har ett mönsterdjup under 1,6 mm så kör du nämligen olagligt! Sommardäck ska sitta på bilen under perioden 16 april till 1 december om det inte råder vinterväglag vill säga. När det gäller sommardäck och regler så är det bäst att följa dessa.

Byta sommardäck?

Som vi tidigare nämnde så är lagliga sommardäck däck med ett däckmönster på allra minst 1,6 mm! Men det är alltid bättre ju högre mösterdjup du har. Däckspecialister hävdar att man bör använda från 3 mm och uppåt. Varför då kanske du undrar? Det är så att ju bättre mönsterdjup sommardäck har, desto bättre bromseffekt har det., Bromsar du på ett underlag som är blött och har ett mönsterdjup under 3 mm är risken stor att du kommer få vattenplaning. Undvik detta genom att köpa sommardäck hos Nordendäck med rätt mönsterdjup.

Köp dina sommardäck på nätet!

Nordendäck har ett stort sortiment av sommardäck som följer regler, samt även vinterdäck, dubbdäck, fälgar och kompletta hjul. Med Nordendäck får du dessutom följande fördelar:

  • Kvalitetsdäck med bra priser
  • Ett sortiment som är mycket större än många andras
  • Smidigt och lätt att beställa
  • Sökfunktioner för att hitta rätt sorts däck

Sökfunktionen som du hittar på Nordendäcks hemsida gör ditt liv mycket enklare. Med hjälp av den kommer du snabbt och lätt att hitta rätt sorts sommardäck som passar din bil. Välj att söka på dimensioner eller så knattrar du in ditt registreringsnummer. Du kan även söka på däck genom att fylla i vad du har för slags bil. Se till att du införskaffar dig nya sommardäck som är lagliga i god tid innan dina gamla är helt uttjänta.

19 Dec 2014