Det finns en hel att välja mellan när man ska köpa en tryckluftskompressor och för att kunna göra rätt val är det viktigt att man tänker efter noga vad man ska använda den till. För dig som har tänkt nyttja den i en hobbyverksamhet behöver ju absolut inte en lika stor modell som de som använder dem i sin industriverksamhet! Som privatperson bör man alltså fundera på vilka behov man har idag, och vilka behov man kan tänkas få inom en någorlunda snar framtid. 

För dig som har tänkt använda den hemma

Om du planerar att köpa en tryckluftskompressor för hemmabruk så räcker det oftast gott och väl med en som kan producera cirka 200 liter luft per minut. En behållare på runt 20 till 25 liter och med ett maxtryck på 8 bar kommer du att komma långt både vad det gäller att driva diverse verktyg, pumpa däcken på bilen eller utföra målningsjobb. Vill du istället använda den för verkstadsjobb så väljer du en med en behållare på 150 liter eller mer samt med ett maxtryck på 10 bar. 

För de lite större anläggningarna

Har du större behov så rekommenderas en skruvkompressor av hög kvalitet. Med den får du inte bara en hög tillförlitlighet utan också en lägre energiförbrukning vilket gynnar ditt företags ekonomi. Med en skruvkompressor som är anpassad efter dina behov så får du alltid rätt tryck vid rätt tillfälle då de producerar tryckluften när du behöver den och behöver inte bygga upp ett tryck i förväg. 

18 Apr 2018